Sense els oceans no seria possible la vida a la Terra, no només ens proporcionen aliment, oxigen i energia, sinó que també regulen el clima i alberguen la major biodiversitat del nostre planeta. Per aquest motiu els investigadors i les investigadores ens esforcem per conèixer-los millor i protegir-los. Per això treballem des dels laboratoris o en vaixells oceanogràfics, recollint dades sobre l'aigua de mar, els animals i les plantes que hi viuen. També realitzem prediccions i utilitzem infinitat de tecnologies per a explorar l'extens i profund oceà.
La mar de ciència és un certamen de dibuix, vídeo i relat d'àmbit nacional que es dirigeix en aquesta tercera edició al públic infantil i juvenil, involucrant també a centres educatius, docents i famílies. El nostre objectiu principal és fomentar l'educació ambiental marina i la cultura oceànica i també posar en valor el paper de la ciència en la conservació dels oceans.
A través d'aquesta iniciativa, el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), el Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (SOCIB) i Marilles Foundation, volem donar a conèixer la nostra tasca i apropar les ciències marines i la professió de oceanògraf / a als / es més joves, proporcionant també a docents i famílies recursos educatiu i una comunicació directa amb les institucions científiques.
En aquesta tercera edició de La mar de ciència seguirem impulsant la creativitat perquè els i les participants, a través del dibuix, el llenguatge audiovisual i la narrativa, ens segueixin sorprenent amb la seva visió artística sobre la relació especial que tenen amb el mar, el estat de conservació dels oceans, la tasca de oceanògraf / a, etc.
Netegem els nostres oceans
Premiats
Aquests són els dibuixos, vídeos i relats premiats en la III Edició de La mar de ciència. Enhorabona i gràcies a tots per participar!
Els guanyadors es convertiran en oceanògrafs per un dia. Viatjaran amb un acompanyant major d'edat a les Illes Balears per a conèixer la recerca que realitzen els centres del CSIC i el SOCIB en aquesta comunitat autònoma i participaran en una campanya a bord del Vaixell Oceanogràfic SOCIB rumb al Parc Nacional Marítim-Terrestre de l'Arxipèlag de Cabrera.
Els col•legis premiats en la categoria "vídeo de classe" rebran una pissarra digital.
EL BUSSEJADOR NETEJADOR
Gap 7
SUPER SUBMARINO DE ADRIX
Adriana
Expedición Marina
Carmen
NOSOTR@S
Laura
Por el mar de tus ojos.
Lucía
Este es el mar que yo quiero
Carla
¡NUESTRO MAR!
3º Educación Infantil
Premi al docent
María José Vera Vilallonga del Col·legi Pius XII de Palma (Illes Balears) per fomentar la participació del seu alumnat, aconseguint un total de 43 treballs en diferents modalitats i temàtiques, com: problemàtica dels plàstics, cura dels oceans, vocació científica en les nines, etc., dels quals han resultat finalistes 9 d'ells.
Mencions Especials
Juan Antonio Cano Santacruz, professor del Col·legi Los Olmos (Madrid), per presentar el major nombre de treballs: 100 dibuixos d'estudiants de Primària que reflecteixen la seva preocupació per l'impacte dels plàstics en mars i oceans.
Inés Pérez Torralvo, professora del CEIP Alba de Torrevella (Alacant), per la varietat de tècnica i recursos plàstics emprats en els 29 treballs presentats, dels quals han resultat finalistes 3 d'ells.
Cristina Català Moreno, professora de l'Associació Montilla Bono de Andújar (Jaén), per la varietat en els temes i l'aproximació científica que els seus alumnes han plasmat en els 20 treballs presentats, resultant 3 finalistes i 1 guanyador.
Aina Salom Suau, professora del Col·legi La Puríssima de Palma (Illes Balears) per la qualitat i sensibilitat dels 10 treballs presentats, sent 2 d'ells finalistes en la modalitat de vídeo de classe i entre els quals el jurat destaca "SOS. Els cetacis ", a través del qual s'empra, per primera vegada en el certamen, el llenguatge inclusiu de signes.
Comunicat del jurat
El Jurat declara deserts els premis destinats al vídeo de la Categoria Infantil i al vídeo de classe de la Categoria Juvenil en considerar que els treballs presentats no assoleixen els criteris mínims recollits en les bases del certamen: originalitat, creativitat i novetat, adequació a la temàtica i capacitat d'expressió
Galeria de treballs
Filtrar per treball:
Filtrar per categoria:
Filtrar per modalitat:
Filtrar per autor:
Filtrar per paraula clau: