La dona y la nina en La mar de ciència
Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència us mostram la visió d'algunes estudiants de Primària i Secundària que han participat en la primera edició de La mar de ciència, el concurs per a joves interessats en la ciència i en el mar que organitzem amb el CSIC. Elles ens descriuen què han volgut representar i fins i tot algunes ens revelen la seva intenció de convertir-se en investigadores.
Recorda que el termini de la segona edició de La mar de ciència continua obert fins al 10 de març. Anima't a participar-hi.
La meva mare és una oceanògrafa de Lola Candela Prieto.
Col·legi Carles III de Cadis
En el meu dibuix estem la meva mare i jo. Jo sóc al vaixell mirant els bonics peixos mentre la meva mare està en l'aigua observant els animals marins. El mar està net, per això hi ha molts peixos, calamars, meduses, tortugues, crancs, algues, plantes marines, balenes i dofins. Els animals estan feliços!
Per això no cal embrutar el mar, que puguis veure la teva cara reflectida en ell. I si ho manteniu net estarà com en el meu dibuix.
Salvar el mar amb un microscopi de Maria Meilai Sánchez del Rei.
CEIP José Hierro de Madrid
La investigació ens ajuda a conèixer els misteris de la mar i com contribuir a reduir la contaminació i l'explotació que pateix.
Tothom sap el que està passant però no fem prou per solucionar-ho, per això hem decidit contribuir i he fet aquest dibuix per recordar als investigadors que s'esforcen dia a dia realitzant el seu treball en petits laboratoris que moltes vegades estan lluny de la mar .
El laboratori de Paula Milà Escaut.
CEIP Eliseo Godoy de Saragossa
En el dibuix es mostra el treball d'una científica del CSIC. El dibuix preveu, segons la mirada d'una nena de 8 anys, quines són les tasques exercides i l'entorn en el qual es desenvolupa el seu treball. Els sorprèn molt els equips de treball com el microscopi que ha volgut ressaltar.
Vivint el mar. Vivint la ciència de Mariola Pérez Griñó.
Col·legi Immaculada d'Alacant
El dibuix representa a una jove biòloga marina observant una mostra d'aigua de mar en el seu petit laboratori, situat en un far. Mariola, l'autora del dibuix, ha volgut imaginar-se com seria el seu treball ideal, ja que uneix les seves tres grans passions: el mar, la ciència i l'art.
Els misteris que amaga el mar de Mayra Riera.
IES Sa Blanca dona d'Eivissa
El mar està plena d'éssers vius i no vius de tota mena. Els científics i les científiques gràcies a la ciència poden identificar les espècies que es troben al mar. Gràcies al seu treball de recerca podem diferenciar les diferents espècies i controlar les que estan en perill d'extincción i dur a terme programes per a recuperar-les.
Mulla't per la ciència d'Ana María González Arteaga.
IES Sa Blanca Dona d'Eivissa
En el meu dibuix intent reproduir un laboratori en el fons marí amb tot tipus d'animals marins i corals. Potser, d'aquí a uns anys haurem avançat tant que serem capaços de respirar sota l'aigua i poder investigar més el fons marí.
Mare Nostrum d'Alicia Díaz de Cerio.
Col·legi Ricardo Campano de Navarra
Dibuix el mar Mediterrani. Amb les seves tortugues, els seus crancs, mol·luscs, dofins, peixos martell, espasa, estrelles de mar, cavallets, musclos, algues, taurons, cargols, meduses, llagostes, crustacis, llamàntols ... També dibuix als científics preocupats, amb els seus vehicles per explorar sota el mar. Si ho penses gairebé espanta tot el que hi ha per sota però jo, quan sigui gran, vull ser científica perquè m'agrada l'aventura.